Circulars

#832

13/04/2020

COVID-19. Hisenda ultima donar a pimes i autònoms més termini per pagar els impostos (IVA, retencions, etc.) del primer trimestre d’abril

La Ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del dia 10 d’abril, ha manifestat que Hisenda ultima una ampliació del pagament d’impostos perquè pimes i autònoms puguin ajornar el pròxim pagament d’impostos del 20 d’abril, que afecta retencions en l’IRPF, a l’IVA i als pagaments fraccionats de societats, al 20 de maig. Està pendent de l’aprovació de la norma i la seva publicació en el BOE en pròxims dies.

Una vegada anunciat, l’Agència Tributària s’ha posat en contacte amb els col·legis professionals d’assessories per traslladar la informació del que està previst aprovar, amb la finalitat de fer-la arribar a tots els col·legiats (reiterant que està pendent d’aprovació en el Consell de Ministres i de publicació al BOE) i que, resumint, afectarà les següents qüestions:

· Aquestes mesures s’aplicaran SOLAMENT a aquelles empreses amb un volum de facturació inferior a 600.000 euros (per a la resta el termini de presentació continuarà sent el 20 d’abril de 2020), i són:

– El termini màxim de presentació de les declaracions d’aquest trimestre es passa al 20 de maig de 2020, i el termini per a les domiciliacions serà fins al 15 de maig.

– En les declaracions ja presentades amb domiciliació en compte, no s’efectuarà el càrrec fins al 20 de maig.

· Per a les persones físiques que estan en estimació objectiva:

– Ara podran realitzar la renúncia al sistema d’estimació objectiva (solament per a enguany i no per a 3 com està establert actualment) i realitzar els pagaments del trimestre pel règim d’estimació directa simplificada.

– Per als qui no renunciïn i romanguin en estimació objectiva, s’habilitarà un sistema que permeti reduir del rendiment net els dies que hagi estat tancat l’establiment.

· Per a les societats:

– Es podrà realitzar ara el canvi en el sistema de càlcul dels pagaments fraccionats.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

Compartir a