Circulars

#641

29/10/18

Publicat el calendari de festes laborals per a l’any 2019

Al BOE del dia 16 d’octubre de 2017 s’ha publicat la relació de festes laborals per a l’any 2019. Amb això, se facilita el coneixement en tot el territori nacional del conjunt de les festes laborals.

Es publiquen:

  • Les festes d’àmbit nacional, retribuïdes i no recuperables no substituïbles per les comunitats autònomes (CCAA)
  • Les festes que les comunitats autònomes puguin escollir entre celebrar en el seu territori o bé substituir-les per d’altres (que per tradició els siguin pròpies).

Atenció! El calendari laboral de 2019 recull un total de 12 dies festius, dels quals només 8 es celebraran de forma conjunta a tot Espanya. A les festes nacionals s’hi sumen les pròpies de cada regió i dues de cada municipi.

En concret, els 8 festius nacionals “no substituïbles” per les comunitats autònomes són:

  1. 1 de gener, Cap d’Any (dimarts)
  2. 19 d’abril, Divendres Sant
  3. 1 de maig, Festa del Treball (dimecres)
  4. 15 d’agost, Assumpció de la Mare de Déu (dijous)
  5. 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat (dissabte)
  6. 1 de novembre, Dia de Tots Sants (divendres)
  7. 6 de desembre, Dia de la Constitució (divendres)
  8. 25 de desembre, Nadal (dimecres)

Dos festius comuns més, el Dia de Reis i el 8 de desembre (Immaculada Concepció), cauen en diumenge i per tant les comunitats autònomes poden desplaçar la celebració al dilluns següent o a un altre dia.

En concret, el dilluns 7 de gener serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Múrcia, Navarra, Ceuta i Melilla, comunitats que han decidit allargar un dia més les vacances de Nadal.

De la mateixa manera, el dilluns 9 de desembre serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, la Rioja i Melilla. La resta de comunitats ha optat per traslladar el festiu de la Immaculada Concepció (8 de desembre), que cau en diumenge, a altres dies de l’any.

Per Setmana Santa, el 18 d’abril, Dijous Sant, serà festiu en totes les comunitats autònomes, excepte a Catalunya i a la Comunitat Valenciana, on serà festa de divendres 19 a dilluns 22 d’abril.

A Andalusia, Astúries, Canàries, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia, Ceuta i Melilla els dies festius seran de dijous 18 a diumenge 21 d’abril, mentre que a les Balears, Cantàbria, Castella-la Manxa, Navarra, País Basc i La Rioja els dies festius per Setmana Santa seran de dijous 18 a dilluns 22.

Als 12 festius nacionals i autonòmics, cal sumar els 2 festius locals de cada ciutat.

A continuació pot consultar el quadre general de festes laborals 2019:

Descarregui l’arxiu relacionat:

https://www.boe.es/boe/dias/2018/10/20/pdfs/BOE-A-2018-14369.pdf

Compartir a