Circulars

#868

Vídeos informatius sobre la col·locació i utilització d’equips de protecció individual (EPI) per fer front a la COVID-19

A la pàgina web de l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (INSST) s’ha divulgat una sèrie de vídeos sobre equips de protecció individual (EPI) i la seva utilització d’interès davant l’actual panorama de la COVID-19.

La pàgina web de l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (INSST) ha divulgat una sèrie de vídeos sobre equips de protecció individual (EPI) i la seva utilització d’interès davant l’actual panorama de la COVID-19.

En concret es tracta:

  • Col·locació i retirada d’EPI

En aquest vídeo es ressalta que per assegurar el correcte funcionament dels equips de protecció individual (EPI), a més de la selecció i el manteniment, resulta fonamental la seva correcta col·locació, usats individualment o combinats amb altres equips, així com la seva retirada una vegada finalitzats els treballs, evitant qualsevol contaminació en aquest moment.

  • Protecció ocular i facial

Es presenta el paper de l’INSST (CNMP) durant la pandèmia COVID-19 en relació amb la verificació dels requisits mínims de protecció que han de reunir les pantalles facials fabricades per donar al sector sanitari. S’expliquen els diferents tipus de protecció ocular i facial que existeixen, la normativa que els aplica, així com els assajos crítics de protecció que en els laboratoris del CNMP s’estan duent a terme.

  • Màscares autofiltrants enfront de partícules

Donada la rellevància que en aquesta pandèmia de la COVID-19 han adquirit les màscares autofiltrants enfront de partícules, en el següent vídeo es descriuen aspectes rellevants dels diferents tipus de màscares autofiltrants, en atenció a la seva configuració i capacitat de protecció.

  • Assaig de resistència a la penetració de sang sintètica

En aquest vídeo s’expliquen aspectes rellevants d’assaig segons la norma ISO 16603, que simula la resistència dels materials de la roba de protecció a la penetració de fluids corporals sota pressió hidroestàtica, usant una formulació de sang sintètica. Aquest assaig s’ha considerat rellevant a l’hora de verificar materials en els laboratoris del CNMP durant la crisi de la COVID-19, encara que el seu ús normalment és amb finalitats discriminatòries, és a dir, per predir el nivell al qual es pot esperar penetració quan es realitzi el mateix assaig amb un líquid contaminat amb un bacteriòfag (norma ISO 16604).

  • Màscares de protecció

Tipus, característiques, utilització i manteniment, segons el tractat en el 54è Taller COVID-19 que organitza la Cátedra de Prevención y Responsabilidad Social Corporativa de la Universidad de Málaga. Intervé (Sra. Antonia Hernández, cap de la Unidad Técnica de Protección Respiratoria CNMP de Sevilla).

Vegeu els vídeos

Font: Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (INSST)

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

Compartir a